Fűtésrendszer tisztítás

Manapság még mindig sokan rácsodálkoznak a fűtésrendszer tisztításának fontosságára, holott külföldön már évtizedes múltra tekint vissza. Az elmélet nagyon egyszerű, ügyfeleimnek egyetlen hasonlattal szoktam szemléltetni a dolgot.

 

  1. rendszervíz mozgatásában jobban elfáradnak a szivattyúk
  2. A lerakódások befolyásolják a cirkulációt

  3. Szűkülnek a keresztmetszetek

  4. A radiátorok szelepei letapadnak

  5. A kazántestekben levő lerakódások a hőátadó-képesség romlása miatt több energia bevitelét kívánják ugyanakkora hőmérséklet eléréséhez

  6. Illetve idővel az izzó koszréteg átlyukaszthatja a kazántestet.

Tehát a probléma egyaránt okozhat  gázfogyasztás növekedést, illetve a gázkészülék alkatrészeinek idő előtti elromlását.

A cégünk által kivitelezett tisztítási folyamat nem okoz az egész lakásban felfordulást, kizárólag egy csatlakozási pontra van szükségünk, onnan az egész rendszert el tudjuk érni, nincs szükség a radiátorok leszerelésére, ami óriási kosszal jár.

Takarékosabb és előrelátóbb gondolat tehát a fűtésrendszer időszakos takarítása, melynek rendszeressége nagymértékben függ a rendszerben felhasznált anyagoktól, de általánosságban elmondható, hogy 4-5 évente ajánlott a tisztítás. 

 

A két fajta tisztítási módszer melyeket alkalmazunk, tökéletesen kiegészítik egymást a legjobb végeredmény érdekében, az első lépésben használt kompresszoros mosógép mechanikus módon, vízhez adagolt sűrített levegővel, nagy nyomáson távolítja el a szennyeződések nagy részét, majd második lépésben a vegyszeres tisztítás egy erőteljes szivattyúval történik, ami a vegyszert a rendszerben keringetve leoldja a maradék beégett vagy letapadt szennyeződéseket, a két módszer együttes hatása által alapos tisztítás végezhető. 

A tisztítás kiegészítéseként, nem árt gondoskodni a passzív védelemről is, ezért a kazán védelmében ajánlom egy mágneses ciklonszűrő beépítését-cégünk a Fernox cég szűrőire esküszik- ,ez az iszapleválasztó berendezés hatékonyan gyűjti a rendszerben keletkező mágnesezhető és ülepíthető szennyeződéseket óvva ezzel a kazánt és megnövelve az alkotóelemek élettartamát.